De appelsiendouche

When life gives you lemons, aks for an orange and eat it in the shower”

– Me

Eén van mijn AWESOME vriendinnen – Ik heb de béste vriendinnen – vertelde me laatst over een hype: Een sinaasappel eten onder de douche.

I kid you not!

Blijkbaar zou het energie geven, helpen tegen stress en zou het voor sommigen zelfs erotisch zijn…
Klinkt als iets dat het uittesten waard is, denk ik dan.

Ik kocht een appelsien in de winkel en legde die thuis in de fruitmand, geduldig wachtend op het perfecte moment om dit kleine experimentje uit te proberen. Gelukkig moest ik niet lang wachten. Gisteren was het zover.

Mijn vriend sliep uit, waardoor ik heel de voormiddag kon genieten van me-time. Ik stond op, stak croissantjes en chocoladebroodjes in de oven en pakte mijn yogamatje. Terwijl de broodjes lekker bakten in de oven en het huis vulde met hun heerlijke geur, rekte en strekte ik mezelf uit op het matje.

Nadien at ik van de vers gebakken croissantjes met confituur en las een boek in de veranda. Het zonnetje scheen lekker op deze laatste zaterdag van september en lokte me de tuin in. Diesel, onze husky, dartelde achter me aan met een stok in zijn mond.

Toen ik terug naar binnen wandelde om een glaasje water te nemen, viel mijn oog op de fruitmand en de appelsien die op mij lag te wachten. Een glimlach verscheen spontaan op mijn gezicht.

Zonder aarzelen nam ik de appelsien, wandelde naar de badkamer, deed mijn jogging uit en stapte onder de douche met de appelsien in mijn hand.

Het warme water stroomde over mijn hoofd en lichaam naar beneden en ik ontspande me meteen. So far, so good. Een warme douche is natuurlijk altijd ontspannend.

Nu stond ik daar te staren naar de appelsien in mijn rechterhand. Confession: ik ben normaal gezien geen fruiteter en al zeker geen appelsien. Al die velletjes en geprul is er voor mij te veel aan. Met andere woorden, ik had geen flauw idee hoe je dit eet.

Ik prulde de schil stukje per stukje los en liet het op de vloer van de douche vallen. Na een tijdje kreeg ik grotere stukken los en was het best een bevredigend gevoel! Vooral omdat ik alles zomaar kon laten vallen, onbezorgd als een klein kind. Door het warme water en de appelsienenschillen werd ik omringd door het heerlijke aroma. Zonder nog maar een hap genomen te hebben, kon ik de appelsien al proeven in mijn mond.

Toen de schil er zo goed als af was, brak ik de appelsien in twee stukken en nam een grote hap uit het eerste stuk. Het sap vloog in het rond en ik voelde het over mijn lichaam lopen. Het was fris en waarschijnlijk plakkerig, maar dat maakte nu niet uit. De appelsien was sappig en smaakte zoet. Het was alsof hij extra smaak kreeg doordat ik ondertussen ook volledig ondergedompeld was in het aroma. Wat was dit een heerlijke ervaring!

Ik nam nog een grote hap en kneep expres een beetje zodat het sap langs mijn mond over mijn kin zou lopen en ik helemaal op kon gaan in het oergevoel dat stilaan naar boven kwam.

Ik schrok van de badkamerdeur die ineens open ging en verslikte me! Mijn vriend kwam binnen. Hij was blijkbaar wakker geworden.

‘Schatje? Waarom ruikt het hier zo naar appelsien?’

‘Uhm…’

Hij doet het schuifdeurtje van de douche open en kijkt me verbaasd aan: ‘Wat ben jij aan het doen?’

‘…Een appelsien aan het eten’ – Oh ow, betrapt!

‘Dat zie ik, ja’

Betrapt en niet goed wetend wat ik moet zeggen, sta ik daar voor hem. De vloer bezaaid met schillen en de rest van de appelsien nog in mijn beide handen.

‘Hmm, het ruikt anders wel heerlijk. Goed als ik erbij kom?’

X.
Gussie

Ps: Bedankt, meid! You changed my life for the better, again!

over mij

Hoi, ik ben Gussie, genietend van de fleur van mijn leven en inwoner van de prachtige Kempen. Al 6 jaar ben ik samen met de liefde van mijn leven en nagel aan mijn doodskist. Ik hou van mijn koppige husky en mijn favoriete kleur is blauw. Ik ben een curieuzeneus die alles wil weten en vol zit met verwondering over het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: