Lapis Lazuli

Toeval is God’s manier om anoniem te blijven”
– Albert Einstein

Net voor onze vakantie, ging ik bij mijn grootouders lunchen. Dit doe ik wekelijks sinds ik van job ben veranderd en kijk er iedere week opnieuw naar uit. Het is echt gezellig om samen met mijn moeke en mijn vake te babbelen, lachen en smullen.

En smullen doen we zeker! Want ik krijg niet gewoon een boterham met bijval – wat voor mij zeker goed genoeg zou zijn en ik heb dat al meerdere keren gezegd. Nee, mijn moeke maakt croque monsieurs met een vers slaatje, lekkere macaroni met kaas en veel gehakt, frikandellen met warme krieken, kaaskroketten, pompoen-appelsoep (mijn lievelingssoep, btw),… allemaal héérlijk!

De laatste keer voor de vakantie stonden er zelfgemaakte balletjes in verse tomatensaus op tafel, mmmm! Hier ben ik helemaal verzot op!

‘Amaai, wat een feestelijke maaltijd!’ zei ik verrukt toen ik aan tafel plaatsnam.

‘Er valt dan ook iets te vieren vandaag’ antwoordde moeke geheimzinnig en afwachtend.

Direct paniek in mijn hoofd – Oh nee! is er iemand jarig? Nee, dat kan niet. Ze verjaren aan het begin van het jaar., toch? WAT BEN IK VERGETEN?

‘Vandaag is onze 56ste huwelijksverjaardag’ verloste ze mij uit mijn lijden.

Wow, 56 jaar getrouwd! Dat is inderdaad een reden om te vieren!

Ik doopte het 56ste huwelijksjubileum tot het balletjes-in-tomatensaus-jubileum. Maar opeens toverde moeke een lijstje uit de schuif waarop ieder jubileum – en bijhorend materiaal – netjes stond genoteerd.

Blijkt het 56ste huwelijksjubileum het ‘Lapis Lazuli’ jubileum te zijn. ‘Hmm, dat ken ik niet’ zei ze tal struikelende over de twee woorden.

‘Dat is een speciale bloem’ zei ik betweterig – één van mijn minder charmante eigenschappen, vooral omdat ik het meestal nog fout heb ook – ‘en ik ga die bloem voor jullie zoeken en plukken!’

Eenmaal thuis googelde ik ‘waar groeit de lapis lazuli’

Blijkt het een steen te zijn.

Een zeldzame edelsteen die voornamelijk wordt gewonnen in Afghanistan met prachtige azuurblauwe kleur. De steen zou speciale spirituele eigenschappen bezitten, zoals je intuïtie stimuleren en helpen om helder na te denken – Misschien nog iets voor mij dan. Het is ook de steen van de waarheid, spiritueel inzicht en nog zoveel meer. Google het maar eens.

Maar dus, een steen en dan eentje die ik hier niet direct op de grond ga vinden, dju toch!

Gelukkig bestaat er zoiets moois in het leven als ‘toeval’.

Toeval is in mijn ogen pure magie.

En toeval wil dat ik tijdens onze vakantie op het avondmarktje in Vallon rondliep – oké, misschien is dat geen toeval, want dat doen we iedere keer. Maar wat wél toeval is, is dat er op dat marktje een oudere dame stond met een kraampje vol edelstenen. En tussen die kleurrijke stenen en heldere kristallen zag ik in een houten bakje een azuurblauwe steen liggen.

X,
Gussie

over mij

Hoi, ik ben Gussie, genietend van de fleur van mijn leven en inwoner van de prachtige Kempen. Al 6 jaar ben ik samen met de liefde van mijn leven en nagel aan mijn doodskist. Ik hou van mijn koppige husky en mijn favoriete kleur is blauw. Ik ben een curieuzeneus die alles wil weten en vol zit met verwondering over het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: