Mannen, wees eens lief voor je vriendin

Premenstrueel monster syndroom:”is het geheel van lichamelijke en/of emotionele symptomen die optreden tijdens de periode net vóór de menstruatie. De klachten zijn soms ernstig genoeg om het normale functioneren te bemoeilijken.

Danku, http://www.gezondheidswetenschap.be

Er zijn van die vrouwen met het premenstrueel monster syndroom (PMS). Ik ben jammer genoeg zo’n vrouw. In feite heb ik soms het gevoel dat ik het zelfs heb uitgevonden. En nu hoor ik het sommige al denken: “ocharme uwe vent”.
Sorry, jullie hebben ongelijk.

Kijk, het zit namelijk zo. ‘Mijne vent’ heeft alleen maar last van het premenstruele monster wanneer hij zich niet houdt aan een paar kleine, simpele regeltjes (pun intended) en hij heeft dit helemaal zelf in de hand.
Ik, aka het voorgenoemde monster, kan u verzekeren dat ik veel meer last heb van mezelf. Echt.

The rules of shark week:

Rule number One:
Do NOT talk about shark week.
Nee, maar serieus mannen. Niets kan een vrouw zo snel van zero naar 100 krijgen als een opmerking als “t’is weer den tijd van de maand zeker”
Believe me. DO NOT TRY THIS AT HOME. Nooit, never, jamais. Capice?
Natuurlijk wil ik geen taboe over dit onderwerp in stand houden, maar je brengt het onderwerp als man zijnde best niet zelf ter sprake op dit moment. Je zwijgt in alle talen over Tante Rosa, de rode zee of hoe jij het zelf ook verwoord.

Rule number Two:
Chocolade is het antwoord op alles.
Zorg dat er genoeg tot teveel chocolade in huis is. En je hoeft zelfs niet de moeite te doen om te vragen of ik een stukje chocolade zoud willen. Het antwoord zal toch “nee” zijn.
Je neemt de chocolade, zegt er helemaal niets over en zet die gewoon in mijn buurt. Klaar.

Rule number Three:
Stel de volgende vraag: “Hoe kan ik het voor u beter/gemakkelijker maken?”
INSTANT HELD, BELOOFD!
En doe dan natuurlijk wat ik als antwoord geef.
Als je geen duidelijk antwoord krijgt, kan je altijd nog vervolg vragen stellen:
“Zal ik een thee voor je zetten?”
Wil je graag je serie volgen/iets op tv kijken?”
Zal ik een warm bad voor je laten vollopen?”
Hier is het een kwestie van opletten en je vriendin, aka het monster in kwestie, goed te kennen.
Maar vaak helpt het al om gewoon bij je vriendin te gaan liggen en ze eens goed vast te houden.

Rule number Four:
Wees lief voor mij. Geef me een mooi compliment, kusjes, een voetmassage of aai eens uitgebreid over mij rug. Laat me voelen dat je mij nog graag ziet.
Want, geloof me, ik voel me op dit moment waardeloos. Ik zou om de kleinste, stomste dingen kunnen wenen en ik voel me KUT. Zomaar.
Ik weet dat mannen er vaak op gebrand zijn om onze helden op het witte paard en redders in nood te zijn. Dat jullie zo snel mogelijk onze problemen willen oplossen. En dat is heel erg charmant van jullie. Het probleem hier is echter hormonaal van aard. En helaas valt dat niet op te lossen. Er is geen ‘quick fix’. We kunnen het alleen maar ondergaan, allebei.
Dus mannen, wees lief voor je vriendin.

Simpel, toch?

Natuurlijk moet je even uitzoeken wat jouw vriendin het liefste heeft. Misschien wordt zij gelukkiger van een ijsje, een pizza of sushi. Of misschien kan je haar haren eens uitgebreid borstelen, werkt ook meestal wel rustgevend en relaxerend. Whatever makes her smile again.

Extra levens kan je sparen door een lekker luchtje op te doen, haar favoriete liedje op te zetten, haar lievelingseten klaar te maken/te bestellen of gewoon niet te hard te ademen.

Peace of cake denk ik dan.

En doe dat nu 12 keer per jaar.

X,
Het premenstrueel monster

over mij

Hoi, ik ben Nienke, genietend van de fleur van mijn leven en inwoner van de prachtige Kempen. Al 6 jaar ben ik samen met de liefde van mijn leven en nagel aan mijn doodskist. Ik hou van mijn koppige husky en mijn favoriete kleur is blauw. Ik ben een curieuzeneus die alles wil weten en mijn leven zit vol plottwists die zelfs ik niet zie aankomen.

En ik denk dan vaak ‘ik kan nu toch niet de enige zijn?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: