De nieuwe BV uit de Kempen

Bedankt voor het kijken”

Afgelopen zaterdagavond zaten mijn vriend en ik gezellig Yahtzee te spelen. Een spel dat ik de afgelopen maanden misschien al 100 keer gespeeld heb, maar tot nu toe nog niet heb kunnen winnen. Ook deze keer zou ik uiteindelijk verliezen, maar voordat dat gebeurde werden we gestoord door onze gsm’s die uit het niets begonnen over te gaan.

Het ene smsje en whatsappje na het andere stroomde binnen en we werden ook ‘rinkaaneen’ gebeld. We keken elkaar verbaasd aan.
Ik begon mijn berichtjes te lezen terwijl mijn vriend de telefoon opnam. Het was zijn moeder om te laten weten dat ze ons interview op tv had gezien.
Ook alle berichtjes waren van mensen die ons op tv hadden gezien. Er waren er zelfs een aantal bij van mensen wiens nummer we niet kenden. Het was een heel vreemde situatie aangezien we beiden totaal geen idee hadden waarover deze mensen het hadden.

En toen hoorden we de naam van het programma: “da’s liefde”. “Jens Dendoncker toets de wetenschap over de heerlijke maar soms ook pijnlijke liefde aan de praktijk. Geen comedy deze keer, wel echte verhalen en mooie experimenten met bekend en niet-bekend Vlaanderen.” staat er te lezen op de website van VTM.

Confession: ik ben zelf niet zo’n televisiekijker. De enige programma’s die ik volg zijn “blind getrouwd” en “temptation island” (ja ik weet het, net twee programma’s die bekend staan om topkwaliteit, maar hé, ieder diertje zijn pleziertje).

Maar dus. Toen we eenmaal wisten waarover ze het hadden, ging er bij ons een lampje branden.

Afgelopen zomer zijn mijn vriend en ik 2 dagen naar Brugge geweest. We hadden eigenlijk gepland om naar Tenerife te gaan, maar dat is helaas door corona in het water gevallen. Omdat ik wel graag iets wilde gaan doen tijdens mijn vakantie, hadden we beslist om naar het dolfinarium te gaan en daarbij een dagje Brugge aan te breien. Wat we toen allemaal hebben meegemaakt is te zot voor woorden, maar dat hele verhaal is voor een andere keer.

Een van de dingen die toen zijn voorgevallen is dus het interview voor dit tv programma, dat wij eerlijk gezegd al helemaal vergeten waren.

We wandelden over de markt in Brugge toen we werden aangesproken door een jongedame. Ze zei dat we er uitzagen als een leuk koppeltje (een mooi compliment!) en vroeg of we interesse hadden in een interview voor een nieuw programma over de liefde (Duh!). Een programma met Jens Dedoncker (Ow, wacht even…). Onmiddelijk kreeg ik argwaan, ik ken hem namelijk als ‘komieker’ en had niet veel zin om beetgenomen te worden (of te worden beetgenomen?). Voor ik er zelf erg in had, flapte ik die woorden er dus ook zo uit.
“We gaan toch niet worden beetgenomen he? Want ik ken dat met die ‘komiekers'”
Ze verzekerde mij ervan dat dat niet zou gebeuren (Fieuw) en dat ze gewoon enkele vragen zouden stellen. Het interview zou worden gebruikt in de korte tussenstukjes van het programma.

Uiteraard zag ik dat dus wél helemaal zitten. Het is zo eens iets anders, het was spannend en ik hou echt van dat gevoel. Je weet wel, die kriebels in je buik als je iets heel spannend vind of iets voor de eerste keer probeert, een gezonde stress.

Dus zo gezegd, zo gedaan. Mijn vriend en ik werden naar de filmcrew gebracht en we werden geïnterviewd. Ze stelden vragen zoals: “Gaan jullie altijd samen slapen? Hebben jullie een liedje dat jullie bindt?”

Ik weet niet of de filmcrew het zo grappig vond, maar wij hebben ons rot geamuseerd. Wat hebben we gelachen met de vragen! Het was een heel leuke ervaring om te delen samen. Ookal waren we het allebei vergeten.
Al weet ik niet of een tv-carrière voor mij is weggelegd. Het is altijd raar om mijn eigen stem te horen, in mijn hoofd klink ik precies anders. En ook mijn uiterlijk is duidelijk niet gemaakt om op tv te verschijnen. Mijn hoofd lijkt mega opgeblazen en ik heb precies een paardenmond. Misschien dat ik het als fotomodel nog kan maken, mits voldoende photoshop natuurlijk (Ahja).
Mijn vriend daarentegen ziet er sexy en aantrekkelijk uit. Ik bedenk me net dat ik zijn gsm misschien maar eens op fanmail moet controleren (grapje natuurlijk).

Nee, ik hou het wel bij mijn blog. Veilig vanachter mijn computer zonder rare vervormingen aan mijn uiterlijk, behalve die in mijn hoofd.
Maar diegenen die afgelopen weekend hebben gekeken naar “Da’s liefde”, hebben dus kennis kunnen maken met mijn vriend en mij.
Tot zover mijn anonimiteit.

En voor de kuriezeneuzemosterdpotten onder jullie, ons liedje is ‘Hotline bling’ van Drake. We vinden dit zelf een jammerlijk voorval en willen graag benadrukken dat wij dat liedje niet zelf hebben gekozen, maar het liedje heeft ONS gekozen.

X,
Nienke

over mij

Hoi, ik ben Nienke, genietend van de fleur van mijn leven en inwoner van de prachtige Kempen. Al 6 jaar ben ik samen met de liefde van mijn leven en nagel aan mijn doodskist. Ik hou van mijn koppige husky en mijn favoriete kleur is blauw. Ik ben een curieuzeneus die alles wil weten en mijn leven zit vol plottwists die zelfs ik niet zie aankomen.

En ik denk dan vaak ‘ik kan nu toch niet de enige zijn?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: